Hallo, ik ben Antje!

Ik vind het heerlijk om rond te struinen en vreemde voorwerpen te verzamelen en daar weer iets moois van te maken. Smullen van de natuur is ook een hobby van me, net zoals verhalen vertellen. Het liefst met een stukje geschiedenis. We gaan samen terug in de tijd en op zoek naar overblijfselen en sporen. Nog leuker is het om samen verhalen te maken, te ontdekken, te smullen of te creëren , samen met je familie of  je vriendjes en vriendinnetjes.

IMG_2960

Wil je een keer op stap met Antje, kijk dan snel naar de mogelijkheden.

Smokkelspeurtocht

smokkeltocht.coldef2
Ga mee met Antje Poldergeluk op zoek naar de smokkelbuit van Grijzende Gerrit. Deze manke soldaat smokkelde erop los. Op een dag wordt hij echter betrapt door de beruchte grenswachter Jan Radix. Gerrit kan nog net zijn huis bereiken, maar ook daar blijkt hij niet veilig meer te zijn. Hij verstopt zijn smokkelbuit en vlucht voor zijn leven. Gelukkig heeft deze ouwe smokkelaar sporen achtergelaten. Kom jij meespeuren naar de smokkelbuit?
Duur: 1 tot 1,5 uur
Kosten: 7.50,- per persoon inclusief wat drinken en eten
Min. 10 en max. 25 personen

Appelsap maken (seizoensactiviteit)

appelsap.coldef

Als kerstballen hangen de appels aan de bomen, mooi glimmend in het geel, rood of groen. Sterappeltjes, Golden delicious, Bellefleur, Ingrid-Maria, Bramley, Goudreinet (beter bekend als de schone van Boskoop) alle appels dragen bijzonder mooi namen. Een gezellig oogstfeestje met als beloning heerlijke verse appelsap. Dat smaakt naar meer.
Duur: 2 tot 2,5 uur
Kosten: 15,- per persoon inclusief wat drinken en eten
Min. 8 en max. 14 personen
Kadootje van moedertje natuur: een fles appelsap

Natuurschilderijtjes maken

natuurschilderijtjes.coldef2
Spannende schilderijtjes maken met spulletjes uit de natuur.
Blaadjes, takjes, grassprieten, besjes, bloemetjes het ligt allemaal voor het oprapen. Verzamelen, spelen en creëren. Verven met een kwast, met blaadjes of lekker met de handjes, het maakt niet uit. Alle kinderschilderijtjes worden zo bijzonder EIGEN! Deze workshop is geschikt voor jong en oud.
Duur: 2 tot 2,5 uur
Kosten: 15,- per persoon inclusief wat drinken en eten
Min. 8 en max. 14 personen